(0)

Miraklerne i Epidauros

E-book


"Rammen om menneskelivet skifter, billeder inden for rammen bliver i sine hovedtrÌk ens. Hvilken dragt mirakeltroen iklÌdte sig hos oldtidens ypperste kulturfolk, hvilke fabler og fortÌllinger den affødte og atter drog nÌring af, det er det, vi ser af indskriften fra Epidauros."

ArkÌolog Christian Blinkenberg undersøger alle tilgÌngelige kilder om de mirakler, der angiveligt blev udført i den grÌske oldtidsby Epidauros. I Antikkens verden flokkedes syge mennesker til byen for at blive kureret i templet, der lü i udkanten af byen, men ingen har i nyere tid kunnet fastslü, om der virkelig skete usÌdvanlige helbredelser i byen, og hvis der gjorde, hvad det sü skyldtes. Christian Blinkenbergs bog fra 1917 er en saglig og videnskabelig tilgang til et fÌnomen, der har tryllebundet folk i ürhundreder.

Christian Blinkenberg (1863-1948) var en dansk arkÌolog og inspektør ved Nationalmuseet. Han er sÌrligt kendt for sit fund af den Lindiske Tempelkrønike pü øen Rhodos, som han gjorde sammen med Karl Frederik Kinch. I løbet af sin karriere skrev han flere bøger om arkÌologi og arbejdede endvidere en lang ürrÌkke som underviser pü Københavns Universitet. Christian Blinkenberg opnüede flere udmÌrkelser for sit arbejde og var blandt andet Ridder af Dannebrog og medlem af Videnskabernes Selskab.