(1)

Murra onnellisuuden esteet

E-book


MikÀ estÀÀ meitÀ olemasta onnellisia? "Onnellisuusprofessori" Markku Ojanen paneutuu teoksessaan kaikkiin niihin asioihin, joiden usein koemme olevan itsemme ja onnellisen elÀmÀn vÀlissÀ. Onko syy tyytymÀttömyyteemme sittenkÀÀn ulkoisissa olosuhteissa?

Onko onnellisuus vain muutamia elÀmÀn huippuhetkiÀ vai onko kyse pitempÀÀn jatkuvasta perustilasta, kenties persoonallisuuden piirteestÀ? Markku Ojanen vastaa: onnellisuudessa on kysymys pitkÀaikaisesta perustilasta.

Markku Ojasen mukaan onnellisuuden esteet löytyvÀt usein ajattelu- ja suhtautumistavoissamme: Olen kokenut elÀmÀssÀni suurta vÀÀryyttÀ; Minua ei ole luotu onnelliseksi; Muilla menee paremmin kuin minulla, myös minun on pakko olla onnellinen; Olisin onnellinen, jos minulla olisi enemmÀn rahaa; Kukaan ei vÀlitÀ minusta; En selviydy menetyksistÀni; En pÀÀse irti tuhoavista riippuvaisuuksistani; Voin olla todella onnellinen, vasta kun löydÀn oikean rakkauden.

Onnen lÀhteitÀ ja esteitÀ on pohdittu kautta ihmiskunnan historian. Ojanen etsii vastauksia ihmisen sisimmÀstÀ: ajatuksista ja asenteista. Ja antaa kullanarvoisia ohjeita onnellisuuden esteiden raivaamiseen. Onnellisuus on taito, joka on opittavissa.