(0)

1918 - 1945 - 2000: Glansbillederne. Et essay

E-book


"BesÌttelsestiden blev en femürig trÌning i at forholde sig til süvel tyske som danske redegørelser med skepsis, kildekritik, efterprøvning, logik og sund fornuft. I 50 ür efter befrielsen har denne trÌning vÌret nytteløs over for mytologien om verden dengang og efter. Først nu kan man hübe, at den kÌtterske revision af glansbillederne kan have en chance. Denne bog er et forsøg."

Tage Voss tager det tyvende ürhundredes kollektive antagelser op til revision med udgangspunkt i et solidt kildemateriale. Var Adolf Hitler virkelig den enestüende folkeforfører og militÌrstrateg, som vi normalt skildrer ham, eller var det partiet og tysk industri, der placerede ham i førersÌdet? Og hvordan ser glansbilledet af Winston Churchill, Europas redningsmand, ud, nür man tilføjer, at det var hans stÌdighed og uforstand, der kostede millioner af mennesker livet?

Tage Voss (f. 1918) er en dansk lÌge, forfatter og samfundsdebattør, der stür bag en lang rÌkke romaner, essays og fagbøger. Han har bred erfaring inden for mange sundhedsomrüder og har gennem ürene engageret sig i büde den praktiske og den etiske side af lÌgegerningen.