(0)

1918 - 1945 - 2000: Glansbillederne. Et essay

e-bok


"BesÊttelsestiden blev en femÄrig trÊning i at forholde sig til sÄvel tyske som danske redegÞrelser med skepsis, kildekritik, efterprÞvning, logik og sund fornuft. I 50 Är efter befrielsen har denne trÊning vÊret nyttelÞs over for mytologien om verden dengang og efter. FÞrst nu kan man hÄbe, at den kÊtterske revision af glansbillederne kan have en chance. Denne bog er et forsÞg."

Tage Voss tager det tyvende Ärhundredes kollektive antagelser op til revision med udgangspunkt i et solidt kildemateriale. Var Adolf Hitler virkelig den enestÄende folkeforfÞrer og militÊrstrateg, som vi normalt skildrer ham, eller var det partiet og tysk industri, der placerede ham i fÞrersÊdet? Og hvordan ser glansbilledet af Winston Churchill, Europas redningsmand, ud, nÄr man tilfÞjer, at det var hans stÊdighed og uforstand, der kostede millioner af mennesker livet?

Tage Voss (f. 1918) er en dansk lÊge, forfatter og samfundsdebattÞr, der stÄr bag en lang rÊkke romaner, essays og fagbÞger. Han har bred erfaring inden for mange sundhedsomrÄder og har gennem Ärene engageret sig i bÄde den praktiske og den etiske side af lÊgegerningen.