(0)

Danmark og Barbareskerne. 1746-1845

E-book


"Lige siden det romerske riges forfald indtil franskmÌndenes erobring af Algier i 1830 har den usikkerhed, som sørøveriet skabte omkring handel og søfart i Middelhavet, i 1400 ür vÌret det normale i dette farvand, hvis mangfoldige og lukkede tilflugtssteder, sÌrlig i dets østligste del, skabte gunstige betingelser for det nÌvnte uvÌsen, der først helt ophørte i 1845."

C.F. Wandel fortÌller om en mørk periode i büde Danmarks og Europas historie. I flere hundrede ür blev europÌiske skibe angrebet af sørøvere fra Nordafrika, som myrdede, røvede og tog passagerer som slaver. Det var først, da europÌerne indgik traktater med de sükaldte barbarer, hvori de forpligtede sig til at levere gaver, penge og vüben som en form for beskyttelsespenge, at skibene kunne sejle i fred. C.F. Wandels bog fortÌller om de sidste hundred ür med barbareskerne, og hvordan man endelig fik stoppet uskikken Ên gang for alle.

Carl Frederik Wandel (1843-1930) var en dansk søofficer, der havde en strülende karriere i den danske flüde. Han deltog endvidere i en spÌndende amerikansk havundersøgelsesekspedition, var i fransk orlogstjeneste og deltog i en ekspedition til Mexico fra 1865-1867. C.F. Wandel skrev en lang rÌkke bøger om den danske flüde, dybhavsekspedioner og sit liv som søofficer.