(0)

Fri til sidst

audiobook & e-book


"Alle mørkets ünder og sorte dyr stür omkring Bebsens seng. Idag var de nüet over hende, for havde slukket lyset sü rask at hun ikke kunne nü at komme ned under dynen førend hun havde set mørket der voksede frem. Mørket var fulgt med ned under dynen og ind i hendes hovede. Mor havde grÌdt og smÌkket med døren. Hun kunne høre hende slü porcelÌnet hürdt i bordet derude. En gang imellem hørte hun fars rolige stemme, men mors kom bagefter skrigende og højt. Südan at der ligefrem blev smü lyse glimt inde i hendes hovede."

"Fri til sidst" er et udpluk af Carl Bangs allerbedste noveller. Samlingen blev udgivet i anledning af forfatterens 70 ürs fødselsdag og 50 ürs jubilÌum som forfatter.

Indhold

"Blomsterne"

"Drengens sidste tid"

"Sidste sĂŚson"

"Murermesteren"

"Alice, Svend og hundene"

"Vinter i Berlin"

"Lykkens pĂĽfuglefjer"

"Isen"

"Den druknende"

"Reminiscenser af lyd"

"Gud og hvermand"

"Ruth og malurt"

"En sidste hilsen"

"Fri til sidst"

"Et hus i mosen"

"Livets skønhed"

"Friheden"

"FodfĂŚste"

"Kilder"

Carl Bang (1928-1998) var en dansk forfatter og digter. Han blev født i Aabenraa og voksede op i Viborg. Som 18-ürig debuterede han med digtsamlingen "Vandfald og vindeltrapper". Carl Bang kastede sig efterfølgende over prosaen og skrev büde romaner og noveller.

Hans engagement i politik og samfund prĂŚger en del af hans forfatterskab, hvor sĂŚrligt forholdet mellem socialklasserne er et genkommende tema.

Carl Bang modtog i løbet af sin karriere en lang rÌkke anerkendelser. Her kan blandt andet nÌvnes Statens kunstfonds livsvarige ydelse i 1981, Henrik Pontoppidans Mindefonds Legat i 1986 og Herman Bangs Mindelegat i 1992.


Narrator: Fjord Trier Hansen
Duration: