(1)

Beckomberga - Ode til min familie

audiobook


Beckomberga, som ogsü er navnet pü et psykiatrisk hospital uden for Stockholm, er en svimlende smuk roman om et menneskes fald fra lyset ned i mørket. Den er en kvindes historie om sin far, Jim, büde som hun oplevede ham som barn, og som hun ser ham som voksen. Den psykisk skrøbelige Jim vÌgrer sig ved at leve et normalt borgerligt liv og er i lange perioder indlagt pü Beckomberga pü grund af depressioner, alkoholmisbrug og selvmordsforsøg.

Sara Stridsberg er en af Sveriges største nulevende forfattere. I 2006 fik hun Nordisk Rüds Litteraturpris for Drømmefakultetet. I 2010 udkom Darling River.

ANMELDERNE SKREV

"Som kritiker føler jeg mig afmÌgtig over for Stridsbergs prosa. Hvordan kan jeg fü dig, kÌre lÌser, til at forstü, hvor fantastisk hun kan skrive mørket og lyset helt ind i hinanden, uden at der er tale om hverken forsonende syntese, simpel kontrast eller harmonisk komplementaritet? Det kan jeg ikke, det mü du selv erfare, det er en velsignelse."

- 6 hjerter, Politiken

"stĂŚrk, vedkommende litteratur"

- 4 stjerner, Berlingske

"Den svenske forfatter Sara Stridsberg har skrevet en vedkommende og poetisk roman (...) Stridbergs roman er en følelsesmÌssig rutsjebane, hvor man ikke kan undgü at tage noget med sig efter endt lÌsning. Det er en roman, man husker. Büde for det tragiske, det sørgelige, det smukke og det virkelig poetiske."

- Kristeligt Dagblad


Narrator: Louise Davidsen
Duration: