(8)

Haja havre

E-book


»Haja havre Àr en faktaspÀckad, underhÄllande och inspirerande bok som vÀnder sig till en bred lÀsekrets.« BibliotekstjÀnst

Supergrynet som kan förÀndra ditt liv!

Det stÀrker hjÀrtat och immunförsvaret, hjÀlper oss att hÄlla vikten och Àr smart för bÄde klimatet och plÄnboken. Vi pratar om havre vÄrt supergryn som vÀxer runt hörnet och stÄr i rampljuset som aldrig förr. PÄ kaféer och restauranger Àr ÄtgÄngen strykande pÄ havrelatte och pimpad havregrynsgröt. PÄ livsmedelshyllorna trÀngs havreris och havrebröd med havreolja och havredryck.

Havre Àr trendigare Àn nÄgonsin, och med all rÀtt: fÄ livsmedel Àr sÄ hÀlsobringande som detta. Ett och samma gryn innehÄller inte bara stÀrkande vitaminer och mineraler utan Àven vÀlgörande kolhydrater, fibrer och fetter och relativt mycket protein. Men den viktigaste nyckeln Àr ÀndÄ betaglukan, ett Àmne som det forskas pÄ flitigt och har visat sig sÀnka sÄvÀl kolesterol, som blodsocker och blodtryck. I den hÀr boken hjÀlper dietisten Emma Lindblom oss att haja havrets enastÄende effekter pÄ vÄr hÀlsa. Hon berÀttar hur vi genom att addera havre till vÄra mÄltider hÄller oss piggare och mÀttare, fÄr friskare tarmflora och förebygger sÄvÀl hjÀrt-kÀrlsjukdom som diabetes. Hon bjuder ocksÄ pÄ sina allra lÀckraste havrerecept.

EMMA LINDBLOM Ă€r nĂ€ringsfysiolog och legitimerad dietist och har en master i exercise science pĂ„ University of Houston i USA. Hon förelĂ€ser och skriver regelbundet i olika tidningar om kost och hĂ€lsa och coachar vĂ„ra landslagsidrottare i hur de ska Ă€ta. Hon har skrivit ett flertal böcker, bland annat Bosöns Kokbok och Ät rĂ€tt nĂ€r du trĂ€nar.

EPUB3: Fixed format