(0)

Konerne ved vandposten. Bind II

E-book


"Den ene hÌndelse afløser den anden: Fru konsul Johnsen gür en dag pü gaden med sin datter, og de er begge tilfredse med sig selv og med andre, sü ser de i en tvÌrgade maleren som har malet fruens portrÌt, Sorenskriversønnen, de ser ham med en af konsul Olsens døtre under armen. Fru Johnsen er tyk og tung, hun kunne have villet sÌtte sig lige pü stedet. Fia siger bare: Ja, de er blevet forlovet, hører jeg."

"Konerne ved vandposten" er en satirisk roman om sladder og rygtespredning i en lille norsk by. Konerne, der mødes om vandposten flere gange om dagen, ved alt om alle, og de er ikke bange for at sladre om byens bedste og vÌrste borgere.

Denne udgave er fra 1920, og teksten er ikke blevet redigeret eller moderniseret.

Knut Hamsun (1859-1952) var en af Norges største forfattere. Han skrev en lang rÌkke romaner og noveller inden for forskellige genrer og modtog i 1920 Nobelprisen i litteratur. Han fik sit litterÌre gennembrud i 1890 med romanen "Sult", som er en af periodens vigtigste vÌrker inden for norsk litteratur. Knut Hamsun stod endvidere bag en perlerÌkke af digtsamlinger og skuespil.