(0)

Leo Tolstoin kertomuksia

E-book


HyvÀnÀ miehenÀ tunnettu suutari Simo tienaa hyvin vÀhÀn, juuri ja juuri tarpeeksi elÀttÀÀkseen perheensÀ. HÀnen on vaikea raapia kasaan ruplat ja kopeekat edes nahkojen ostoon omaa työtÀÀn varten. TÀllÀ kertaa rahat menevÀtkin turhautumisen takia votkaan. TÀstÀ kaikesta huolimatta, kun Simo samana pÀivÀnÀ huomaa polullaan alastoman, sairaan miehen, antaa hÀn hyvÀÀ hyvyyttÀÀn tÀlle sekÀ takkinsa ettÀ kenkÀnsÀ. Palkitaanko Simon hyvÀ teko vai vajoaako hÀn sen myötÀ yhÀ syvemmÀlle köyhyyteen?

Simon kaltaisten arkisten hahmojen kautta Tolstoi kuvaa ihmisyyttÀ, lÀhimmÀisenrakkautta ja uskonnon asemaa jokaisessa pÀivÀssÀ.

Kokoelma sisÀltÀÀ seuraavat novellit: MistÀ ihmiset elÀvÀt, Kaksi ukkoa, Vaikea on valkea sammuttaa kun se vauhtihin pÀÀsee, KynttilÀ ja EnsimmÀinen viinanpolttaja.

Leo Tolstoi (1828–1910) on venĂ€lĂ€isen realismin kulmakiviĂ€ ja yksi tunnetuimmista venĂ€lĂ€isistĂ€ kirjailijoista. HĂ€nen pÀÀteoksensa Sota ja rauha (1865–1869) ja Anna Karenina (1875–1877) kuuluvat maailmankirjallisuuden pidetyimpiin kirjoihin. Monilahjakas Tolstoi ei kaihtanut yhteiskunnallisten tai uskonnollisten nĂ€kemysten lisÀÀmistĂ€ teoksiinsa.