(0)

Ulrikan aikakirjat

E-book


”KylĂ€lĂ€iset eri kasteissaan tulivat yhdessĂ€ kuuntelemaan. VĂ€keĂ€ valui lisÀÀ ja lisÀÀ. Torin tilanne alkoi saamaan poliittisia piirteitĂ€. Ulrikaa hirvitti ja sydĂ€n tuntui pamppailevan entistĂ€ kiihkeĂ€mmin. TĂ€ytyi vain esittÀÀ, ettĂ€ hĂ€n oli mukana vain yleisönĂ€. Toivottavasti Lupolduskaan ei paljastaisi hĂ€ntĂ€. Lupoldus muuttui kuin eri ihmiseksi laitettuaan sudenturkin pÀÀllensĂ€. HĂ€nestĂ€ tuli tuomari.

- Nyt on suuri hetki. Susi-Lupo alkaa jakamaan nyt oikeutta. Kertokaapa kuka on saanut kokea julmaakin julmempaa vÀÀryyttĂ€? KĂ€si ylös!”

Ulrikasta ja Lupolduksesta tulee ystÀviÀ aikakautena, jolloin sÀÀntöjen noudattamisen sijaan oli tÀrkeÀmpÀÀ selviytyÀ hengissÀ ja elÀÀ vahvasti. Ihmishenki ei paljon painanut, joten miekkaankin tÀytyi tarttua. ElÀmÀ tÀydentyi unien, mustasÀvyisen huumorin, oppimisen ja intuition keinoin, unohtamatta vÀkevÀÀ luontoa, joka eli ihmisissÀ. Kolmen aikakauden kohtaamiset ja elÀmÀt ovat niin vahvoja, ettÀ kohdanneet sielut etsivÀt toisensa ja itsensÀ aina uudestaan ja uudestaan eri ajanjaksoilta sekÀ tuonpuoleisesta. MistÀ keskiaikainen soturi Stefan löytÀÀ itsensÀ tÀmÀn pÀivÀn Suomessa? Tuleeko hÀnestÀ sankari vai hylkiö? PystyvÀtkö voimakkaat luonnot vastustamaan yhteiskunnan antamia rooleja?

Virpi Portimo (s. 1970) eli lapsena isoÀitinsÀ synkkien ja myyttisten tarinoiden keskellÀ pienessÀ pohjoisuomalaisessa kylÀssÀ ja sai jo silloin kipinÀn tarinoiden kertomiseen ja keksimiseen. AikuisiÀllÀÀn hÀn on työskennellyt teatterin, tanssin ja opetuksen parissa, joissa on hyödyntÀnyt kielellistÀ ja kulttuurillista osaamistaan. HÀn omaa monikulttuurillisen taustan, on opettanut maahanmuuttajia ja asunut kummassakin pÀÀssÀ Suomea pitkiÀ ajanjaksoja, minkÀ vuoksi kulttuurien, historian, runsaan kielen ja erilaisten paikkojen kirjo korostuu hÀnen teoksissaan.