Tag med down under på et tilbageblik på sommer og juletid i 1984. Vi møder drengen Ben, en forsigtig og følsom dreng, og hans bedste ven, den kække aboriginer Mathilda. På kanten til teenagere får de brug for deres fælles kræfter, da et mystisk budskab fra en langbølgeradio antyder, at nogen er i fare.
En storfarmer og premierministeren driver et fordækt spil, men ser ikke sig selv som kriminelle. Vanebanditterne Tonni og Bimbimie stjæler og kidnapper, men vedkender sig, at de er forbrydere.
Klimaforandringerne er iværksat i 1984. Ude i Bagvedland møder børnene et unikt væsen og hører om skrøbeligheden ved øget folketal. Forbruget øges! Naturen mindskes! Dyr fortrænges, men i denne bog har de forsvarere foruden lidt taletid.
Børn og voksne kan læse om farverige personer, australske særpræg som naturen, dyrelivet, aboriginernes levevis og om farmerliv. Humoristiske, såvel som alvorsfulde fortællinger.
Mest digtede, men også afsnit fra minder og dagbog.
Uddrag af bogen
”Altså, Ben! ”Mens vi gik mod flyveren, fortalte Maria mig, at en australsk avis allerede i 1912 skrev at kulforbrug påvirker klimaet. Derfor bliver det ikke noget problem at stoppe kulproduktion. Alle har længe vidst, at kul minder om bomber. Farlige, hvis de bliver brugt. Samme år skrev en anden avis, om at den menneskeskabte rydning af skov, medførte underskud af den vegetation, som kunne optage den kulstofholdige luftart. Der bliver det svære, Ben. Nationer skal forstå, at for mange mennesker på planeten, er som for mange får i folden, der gufler i sig. Bliver det knapt med græs, så har vi balladen. Vi må gøre vores del for at redde klimaet. Ja, verden venter, men den kan vente sig!”
Om forfatteren
Per Larsen Andersen er agrarøkonom, skovarbejder og ejer af ”Krasmusnollikeskoven” i Sverige. Australiensophold, på opfordring fra kæresten. Ikke et typisk forslag fra ”forelskede” kvinder, men gift blev de. Det gik problemfrit at arbejde på turistvisum. Måske skyldtes det, at dem, der så ham arbejde, ikke var i tvivl om, at han var på ferie?