(6)

El batec del mar : El jove Roger de Flor

E-book


Li van arrabassar la seva famĂ­lia; ara ell els prendrĂ  el seu imperi.

Li van arrabassar la seva famĂ­lia; ara ell els prendrĂ  el seu imperi.

Blanca, una bella dama del segle XIII, ho perd tot després de la derrota de la seva família a la guerra i, per conservar el seu fill amb vida, ha de patir els pitjors abusos dels vencedors.

El nen, fugint de la misÚria, s'embarca com a grumet en una galera, la nau més dura i perillosa de l'Úpoca. Al mar hi buscarà la llibertat de la seva mare, la seva família perduda, i venjança.

Aquesta novel·la trepidant basada en fets reals recrea una de les aventures mĂ©s sorprenents de la nostra histĂČria i ens trasllada als Ășltims anys de les croades a Terra Santa i a la guerra pel domini del Mediterrani entre França i la Corona d'AragĂł.

«—Aquest nen no tĂ© futur, aquĂ­ —va continuar el sergent—. Tothom sap qui Ă©s la seva mare i que la seva famĂ­lia era enemiga dels Anjou. Cap gremi l'acceptaria d'aprenent, ni tan sols els mariners o els pescadors. Seria un desocupat amb les armes com a Ășnica opciĂł. I per acabar-ho d'adobar, el segueixen aquells altres trinxeraires. Ens hauria donat molta guerra abans que l'exĂšrcit l'acceptĂ©s o el poguĂ©ssim penjar. I si tenim en compte qui visita la seva mare...

—El governador! —va murmurar el capità—. PerĂČ aixĂČ s'ha de mantenir en secret.

—El millor Ă©s que aquest Vassall se n'ocupi i se l'emporti ben lluny.

Bonifaci va grunyir.

—PerĂČ ha de rebre un cĂ stig».