(0)

Fredrika Bremer. En nordisk kvindes liv og gerning

E-book


Den svenske forfatter Fredrika Bremer har bÄde igennem sine talrige vÊrker og sin insisteren pÄ at leve et frit og begivenhedsrigt liv vÊret en drivkraft og et forbillede i kvindekampen i Skandinavien i det 19. Ärhundrede.

Richard Petersens biografi om Fredrika Bremer fortÊller om hendes virke som forfatter og de provokerende og dog suverÊne vÊrker, som hun stod pÄ mÄl for. Bogen beskriver hendes mange rejser rundt i Europa, PalÊstina og Nordamerika, hvor hun stiftede bekendtskab med nogle af tidens stÞrste tÊnkere og forfattere, samt hendes nyskabende tanker om en form for religion, der kan forene de forskellige grene af kristendommen og samtidig gÞre plads til Sokrates, Buddha og andre store tÊnkere, som den traditionelle kristendom ikke havde noget til overs for.

Richard Petersen (1838-1905) var en dansk prĂŠst, forfatter og historiker, der udgav en lang rĂŠkke bĂžger om store skikkelser inden for litteraturens verden, kristendommen og historien. Richard Petersen var grundtvigianer, hvilket tydeligt kommer til udtryk i hans forfatterskab. Han er sĂŠrligt kendt for sine biografier om Henrik Steffens, Frederik Barfoed, B.S. Ingemann og Jung-Stilling.