(0)

Hammaren och korset

audiobook


Tredje fristÄende delen i sagan om vikingakvinnan Estrid Ulvfare

År 958 möttes kristendomens och de gamla gudarnas anhĂ€ngare i en blodig uppgörelse. Vi vet hur den slutade, men hur var det att göra motstĂ„nd eller underkasta sig pĂ„ den tiden?

Estrid Ulvfare lÀngtar efter nya Àventyr och tillsammans med Harald BlÄtand drar hon i krig mot kung Otto som vill omvÀnda danerna till kristendomen och Àr beredd att offra livet för att uppnÄ sina mÄl. Men danerna kÀmpar inte bara för sin tro. De kÀmpar för rÀtten att njuta av livet och följa sitt öde. De kÀmpar för friheten att leva som de sjÀlva vill. Och i stridens hetta dyker det upp en frÀmling som kommer att utmana Estrids styrka och kÀrlek och Àventyra krigarnas förtroende för henne. Vilket pris Àr hon beredd att betala för att tillfredsstÀlla sin Àventyrslust? Sagan om Estrid Ulvfare Àr en berÀttelse i historisk miljö nÀr den Àr som bÀst. FÀngslande och lÀrorik.

BerÀttelsen bjuder pÄ strid och kÀrlek, mytologi och sinnlighet. KaraktÀrerna Àr levande, sympatiska och osympatiska, och vikingatiden beskrivs sÄ realistiskt att lÀsaren kan smaka och kÀnna doften av den.

Estrid Ulvfare Ă€r berĂ€ttande nĂ€r det Ă€r som bĂ€st – underhĂ„llande och lĂ€rorikt.