(0)

Hammaren och korset

äänikirja


Tredje fristående delen i sagan om vikingakvinnan Estrid Ulvfare

År 958 möttes kristendomens och de gamla gudarnas anhängare i en blodig uppgörelse. Vi vet hur den slutade, men hur var det att göra motstånd eller underkasta sig på den tiden?

Estrid Ulvfare längtar efter nya äventyr och tillsammans med Harald Blåtand drar hon i krig mot kung Otto som vill omvända danerna till kristendomen och är beredd att offra livet för att uppnå sina mål. Men danerna kämpar inte bara för sin tro. De kämpar för rätten att njuta av livet och följa sitt öde. De kämpar för friheten att leva som de själva vill. Och i stridens hetta dyker det upp en främling som kommer att utmana Estrids styrka och kärlek och äventyra krigarnas förtroende för henne. Vilket pris är hon beredd att betala för att tillfredsställa sin äventyrslust? Sagan om Estrid Ulvfare är en berättelse i historisk miljö när den är som bäst. Fängslande och lärorik.

Berättelsen bjuder på strid och kärlek, mytologi och sinnlighet. Karaktärerna är levande, sympatiska och osympatiska, och vikingatiden beskrivs så realistiskt att läsaren kan smaka och känna doften av den.

Estrid Ulvfare är berättande när det är som bäst – underhållande och lärorikt.