(182)

I Guds rige

audiobook & e-book


Lydbogen er indlĂŚst af Anne-Grethe Bjarup Riis selv.

I Guds rige er en stÌrk og rørende fortÌlling om familien, og om at turde søge ned i barndommens fortrÌngninger og møde sig selv pü ny.

Da Anne-Grethes otteårige søn bliver alvorlig syg, forandrer hendes liv sig fra en velfungerende tilværelse til en næsten uoverskuelig krise. Ægteskabet bliver sat på prøve, familie og venner forsvinder, og bønnerne til Gud bliver flere og flere.

At se sin lille dreng vÌre syg af cancer, og vide han kan risikere at dø, er for en mor en umenneskelig situation. Anne-Grethes søn overlever, men samtidig med sønnens langvarige behandling pü Rigshospitalet, sniger følelser af ensomhed og svigt sig ind i Anne-Grethes hjerte. FortrÌngte hÌndelser og brudstykker fra hendes egen barndom dukker nu op i erindringen og sÌtter forholdet til hendes mor i et nyt og klart lys.

Parallelt med sønnens helbredelse i nutiden, møder vi den otteårige Anne-Grethe og hendes familie, da de flytter fra det civiliserede Herning og ud til de øde og vindomblæste brunkulslejer i Søby i 70’ernes Midtjylland. Familiehemmelighederne krakelerer og tragikomiske episoder udspiller sig midt i det gudsforladte sted blandt skæve skæbner, svineavl og kviksand og åbenbarer, at de usunde mønstre og afstumpede konflikter nedarves og gentager sig gennem generationerne.

Romanen er en livsbekrĂŚftende beretning, som opfordrer til at tro pĂĽ hĂĽb og kĂŚrlighed trods livets modstand. En universel fortĂŚlling om at tilgive og vĂŚre taknemmelig for livet.