(0)

Lille land, hva' nu?

E-book


En dokumentarisk roman om Danmark under besĂŚttelsen.

Romanen udspiller sig i tidsrummet november 1940 til august 1943, selvstĂŚndig fortsĂŚttelse af romanen "Kampen om Staunings stol".

I cirka 100 kapitler skildrer Paul Smith besættelsestidens historie og følger en række af tidens hoved- og bipersoner på tænderne – og følger dem ud ad historiens skæve gang.

Blandt de gennemgüende personer er politimedarbejder Bergstrøm pü Politiken. Bergstrøm vil gerne skrive, men mü ikke for udenrigsminister Scavenius, der spiller en aktiv hovedrolle i bestrÌbelserne pü at have et godt forhold til besÌttelsesmagten. Büde Hitler, Stalin og Churchill kommer til orde i romanen. Blandt kulturlivets fremtrÌdende personligheder ses Hal Koch og Løgstrup samt den mere og mere patriotiske prÌst fra Vestjylland Kaj Munk.

Paul Smith (f. 1948) er forfatter, journalist og cand.mag. i historie og filosofi. Han har vÌret vidt omkring i sin karriere, blandt andet som talsmand for Sammenslutningen af Bevidst Arbejdssky Elementer og spindoktor for komikeren Jacob Haugaard og digteren Yahya Hassans opstillinger til Folketinget. Han har skrevet flere bøger og har de seneste ür beskÌftiget sig med politiske emner.