(4)

Manipulaattori

E-book


Pertti Koskisen odotettu kolmas Maija Miilunkorpi -dekkari.

”Alakerrasta oli kuulunut aseen latausÀÀni; metallinen sointi ja naksahdus, kun panos vedettiin piippuun.

Maija eteni alas portaita hiljaa ja varovasti. HÀn oli aivan rauhallinen, tuntui kuin sisÀllÀ olisi ollut kylmÀ möhkÀle, joka sai liikkeet tÀsmÀllisiksi ja mielen selkeÀksi.

Olohuone oli tyhjĂ€. Maija hiipi keittiötĂ€ kohti, lamautin ojennettuna ja ÀÀrimmĂ€isen varuillaan. Ikkunaa vasten nĂ€kyi hahmo, joka kÀÀntyi Ă€kkiĂ€ kuin olisi kuullut Maijan tulevan.”

YksityisetsivÀ Maija Miilunkorpi on toipilaana pÀÀstyÀÀn ÀskettÀin mielisairaalasta. Puhelin soi myöhÀisenÀ kesÀiltana. Sesilia JÀrvisen mies, Jari JÀrvinen, on kadonnut. Vaimo ja miehen vanhemmat elÀvÀt pelon ja epÀvarmuuden keskellÀ.

Maija Miilunkorpi halutaan palkata henkivartijaksi Sesilia JÀrviselle. Maija muistaa Sesilian hyvin kouluajoilta. Silloin tÀmÀ oli tyttöjoukon johtaja ja pahin kiusaaja kaikista! Nyt hÀn asuu upeassa talossa joen rannalla ja on pÀÀssyt rikkaaseen sukuun solmittuaan avioliiton perheen ainoan pojan kanssa.

Pian Maija Miilunkorvelle selviÀÀ, ettÀ mitÀÀn uhkaa tuskin on, ja hÀn toimii vain tukena ja seuralaisena Sesilia JÀrviselle, ainoana tehtÀvÀnÀÀn selvittÀÀ, onko vaimo sekaantunut miehensÀ katoamiseen.

EntÀ mikÀ merkitys on taululla olohuoneen seinÀllÀ? Se on ainoa Jari JÀrvisen maalaus, jonka hÀn halusi sÀilyttÀÀ.

Kirja on jÀnnittÀvÀ kuvaus tutkimuksista ja entisen koulukiusaajan kanssa vietetyistÀ pÀivistÀ, joista ei huumoriakaan puutu. Ratkaisu yllÀttÀÀ, kun palaset viimein asettuvat paikoilleen, ja Maija Miilunkorpi huomaa, ettÀ joskus voi sÀÀliÀ vihaamaansa ihmistÀ.