(0)

Mumier, Mord og Museer : Et Charbel-mysterium

E-book


Da Charbel gĂ„r i seng, tror han, der ligger en helt ordinĂŠr efterĂ„rsferie forude. Det gĂžr der ikke. Han bliver vĂŠkket midt om natten – der har vĂŠret indbrud pĂ„ hans mors museum. En mumie er forsvundet, og et lig dukker op. Sammen med sin ven Sammy kastes Charbel ud i en hĂŠsblĂŠsende jagt rundt pĂ„ de kĂžbenhavnske museer, hvor sĂŠre typer dukker op, og en sindssyg morder trĂŠkker et blodigt spor efter sig. Det hele har forbindelse til en oldĂŠgyptisk papyrusrulle, Thots Bog. Men hvem er ven, og hvem er fjende?

Uddrag af bogen:

Charbel sÄ ud ad Þjenkrogen, at en af betjentene var pÄ vej ud fra mumiesalen, sÄ han bakkede forsigtigt ud i midtergangen, stadig med ibisfiguren i hÄnden. Idet han drejede hovedet, kunne han ane en sort skikkelse. Han vendte sig helt og nÄede lige at se en kutteklÊdt skikkelse pÄ vej ned ad den lille vindeltrappe med lange skridt, som tog to-tre trin ad gangen. Charbel tÞvede et sekund, stak sÄ ibisfiguren i lommen og satte i firspring efter den sorte, kutteklÊdte skikkelse.

Da Charbel nÄede den store trappe, var skikkelsen allerede pÄ vej over gulvet i den store sal med sin sorte kappe bredt ud, sÄ det lignede en enorm rovfugl med udstrakte vinger.

Betjenten, der havde lukket Charbel og Theresa ind, lĂžb mod skikkelsen og rĂ„bte: ”Stop!”

Skikkelsen stoppede op og ventede pÄ, at betjenten kom helt hen til ham, lÞftede sÄ hÞjre hÄnd, knyttede den og hamrede den ind i siden af hovedet pÄ betjenten, sÄ han gik direkte i gulvet, hvor han blev liggende livlÞs. Skikkelsen fortsatte i lÞb til venstre og gennem den lange glasgang, der fÞrte gennem gÄrdhaven.

Om forfatteren:

Marianne Rejnholt Keserwany er fÞdt 1971 i KÞbenhavn, hvor hun ogsÄ bor. Hun har bachelorgrad i nÊrorientalsk arkÊologi fra KÞbehavns Universitet. Marianne har boet i Beirut og Dubai og har i mange Är skrevet artikler om mellemÞstlig kunst og kultur til danske og udenlandske dagblade og magasiner.