(0)

Vikingernes medicin : En bog om vikingernes helbred og nordisk helse

E-book


Bogen rummer en beskrivelse af de gÊngse helseurter og sunde planter i vikingetiden og opskrifter pÄ, hvordan man i dag kan drage nytte af dem.

Den indeholder kun et lille udpluk af, hvad man kan formode, nordboerne havde af lindring i deres lille husapotek: velsmagende og sund honning, frisk gede- eller komĂŠlk, bĂŠr og planter med sundhedsfremmende effekter.

Skribenten har ingen lÊgefaglig baggrund og kan kun anbefale opskrifterne som vej til lidt lindring i den travle hverdag. De kan og skal pÄ ingenlunde erstatte lÊgens gode rÄd.

Den foreliggende bog giver sig ikke ud for at vĂŠre en helsebog med opskrifter mod alverdens sygdomme, men Ăžnsker blot at Ă„bne en lille dĂžr til nordboernes levevis og give et lille indblik i det husapotek, som vikingerne muligvis havde i deres korte og barske liv.

Om forfatteren

Stefan Polke (f. 1964) kommer oprindeligt fra det danske mindretal i Sydslesvig. De sidste 25 Är har han vÊret fastansat pÄ Greve Gymnasium, hvor han arbejder som lektor i dansk og tysk. Han har undervist i folkeskolen, pÄ aftenskoler og pÄ danske og udenlandske universiteter. Desuden har han publiceret fagbÞger, en novellesamling og er samfundsdebattÞr med bidrag i Weekendavisen, Information og andre aviser og tidsskrifter.