(0)

Sweet chili

E-book


Sweet chili indeholder historier med mange slags følelser i spil. Som titlen antyder møder lÌseren søde, milde, humoristiske og eftertÌnksomme historier eller klassiske gyserfortÌllinger med angst og frygt i centrum.

Det skal dog ikke vĂŚre en hemmelighed, at der er mest chili i denne her litterĂŚre slikpose, som skal provokere, underholde og bide sig fast i lĂŚserens hukommelse.

Sweet chili vil gerne underholde, sü hatten passer, fordi den gode underholdning hører til den gode kunstoplevelse. Men vÌrket vil ogsü tiltale den mere krÌsne lÌser med hints til den europÌiske kunst- og filosofihistorie. Novellesamlingen rummer derfor motiver, henvisninger og ideer fra Karen Blixen, Johann Wolfgang von Goethe, Friedrich Dßrrenmatt, Franz Kafka, J.P. Jacobsen, Emil Nolde, Martin A. Hansen, Heinrich Hoffmann og mange andre.

LĂŚseren kan gĂĽ pĂĽ litterĂŚr opdagelsesjagt eller lade vĂŚre. Her skulle der vĂŚre noget til alle.

Uddrag af bogen

Søndag

Jeg vĂĽgner op under en busk i en skov og sanser et virvar af dufte, som jeg har svĂŚrt ved at skelne.

Vinden leger med min sorte pels, hvilket føles behageligt.

En lyd fra en fugl et par kilometer fra mig fylder min hjerne med et billede og en umĂŚttelig sult.

Nu er jeg tilfreds med tingenes tilstand og har affundet mig med min skĂŚbne.

Tøjresterne er helt fjernet fra min krop, og min tÌtsiddende pels føles god og varm.

Ved nĂŚrmere betragtning er jeg stolt over min gennemtrĂŚnede og muskelbundtagtige statur med dens uanede muligheder.

Jeg føler mig fri og lÌgger mig pü lur efter naturens mange lÌkkerbiskener.

Om forfatteren

Stefan Polke (f. 1964) kommer oprindeligt fra det danske mindretal i Sydslesvig. De sidste 25 ür har han vÌret fastansat pü Greve Gymnasium, hvor han arbejder som lektor i dansk og tysk. Han har undervist i folkeskolen, pü aftenskoler og pü danske og udenlandske universiteter. Desuden har han publiceret fagbøger, en novellesamling og er samfundsdebattør med bidrag i Weekendavisen, Information og andre aviser og tidsskrifter.