(0)

Dansa med mig

audiolibro y e-book


Andra delen i en storslagen romantrilogi om en familj i den franska kolonialismens skugga.

Tio år efter självständigheten måste Mathilde medge att Meknès inte hade förändrats särskilt mycket. (…) Under Rotarymiddagarna, då medelklassmarockaner och medlemmar ur den europeiska gruppen satt till bords tillsammans verkade det som om kolonisationen bara hade varit ett missförstånd, ett misstag som fransmännen nu ångrade och som marockanerna låtsades glömma bort.

Marocko, 1968: Medan Mathilde har tagit hand om hemmet och barnen, har Amine mot alla odds lyckats förvandla sin torra landplätt till ett blomstrande företag. De tillhör nu en borgarklass som frodas, festar och tror på en ljus framtid. Men när deras dotter Aïcha, som studerat i Frankrike, återvänder hem, börjar en ny osäkerhet smyga sig in.

Är den frigörelsemodell de trodde sig representera sedan självständigheten bara en illusion?

Dansa med mig fortsätter att följa familjen Belhaj, som efter kriget slår sig ner på landsbygden i Marocko. Leïla Slimanis familjekrönika vibrerar av känslor och kamp; social och politisk, som i kampen för självständighet, erkännande och rättigheter – men också den kamp inom en människa som omvälvande samhällskeenden för med sig, när nya vägar plötsligt verkar stå öppna.

”Ett familjeepos som berör på djupet.”

- Skånska Dagbladet