(0)

Dansa med mig

audiobook & e-book


Andra delen i en storslagen romantrilogi om en familj i den franska kolonialismens skugga.

Tio Ă„r efter sjĂ€lvstĂ€ndigheten mĂ„ste Mathilde medge att MeknĂšs inte hade förĂ€ndrats sĂ€rskilt mycket. (
) Under Rotarymiddagarna, dĂ„ medelklassmarockaner och medlemmar ur den europeiska gruppen satt till bords tillsammans verkade det som om kolonisationen bara hade varit ett missförstĂ„nd, ett misstag som fransmĂ€nnen nu Ă„ngrade och som marockanerna lĂ„tsades glömma bort.

Marocko, 1968: Medan Mathilde har tagit hand om hemmet och barnen, har Amine mot alla odds lyckats förvandla sin torra landplÀtt till ett blomstrande företag. De tillhör nu en borgarklass som frodas, festar och tror pÄ en ljus framtid. Men nÀr deras dotter Aïcha, som studerat i Frankrike, ÄtervÀnder hem, börjar en ny osÀkerhet smyga sig in.

Är den frigörelsemodell de trodde sig representera sedan sjĂ€lvstĂ€ndigheten bara en illusion?

Dansa med mig fortsĂ€tter att följa familjen Belhaj, som efter kriget slĂ„r sig ner pĂ„ landsbygden i Marocko. LeĂŻla Slimanis familjekrönika vibrerar av kĂ€nslor och kamp; social och politisk, som i kampen för sjĂ€lvstĂ€ndighet, erkĂ€nnande och rĂ€ttigheter – men ocksĂ„ den kamp inom en mĂ€nniska som omvĂ€lvande samhĂ€llskeenden för med sig, nĂ€r nya vĂ€gar plötsligt verkar stĂ„ öppna.

”Ett familjeepos som berör pĂ„ djupet.”

- SkÄnska Dagbladet