(0)

Af en gammel herres erindringer

E-book


"Jeg vidste ikke, at man frygtede krig, at min bedstefader (den bekendte kĂžbmand Buntzen pĂ„ Christianshavn) havde fĂ„et breve fra England, hvori man berettede ham, at de engelske sĂžrustninger gjaldt den danske flĂ„de, at han havde anset sig forpligtet til at gĂ„ til udenrigsminister Bernstorff – ikke nogen af de berĂžmte grever af dette navn, men en sĂžn af den ene; at han havde vist excellencen brevene, men at denne statsmand havde sagt, at der ikke var den allermindste sandhed i denne meddelelse..."

I "Af en gammel herres erindringer" fortÊller Carl Bernhard blandt andet, hvordan han som otteÄrig oplevede begivenhederne omkring Englands angreb pÄ KÞbenhavn i 1807, og hvilken rolle hans familie spillede bÄde ved forsvaret af Kronborg og under selve KÞbenhavns bombardement. Bogen fortÊller endvidere om Carl Bernhards opvÊkst pÄ Christianshavn og Østerbro og om hans senere virke som forfatter.

Carl Bernard er pseudonym for den danske forfatter Andreas Nicolai de Saint-Aubain (1798-1865), der stod bag en rÊkke romaner og noveller. Carl Bernard er sÊrligt kendt for sine historiske romaner, der bar prÊg af stort kendskab til de fÄ kilder, der dengang fandtes om de historiske perioder, han skrev om. BÞgerne bragte ham stor succes pÄ hans egen tid, og han huskes endnu for dem i dag.