(0)

Den hvide enke

audiobook & e-book


Renata Luca bor pü Sicilien og er tandlÌge. Hendes mand er kendt journalist og forfatter, der i sin avis, i radioen og pü byens teater kritiserer mafiaen og den kommunale korruption. Bogen begynder den aften, han ikke vender hjem og tilsyneladende er blevet drÌbt eller bortført.

Renata Lucas Ìldste søn, Ricardo, fortsÌtter faderens farlige arbejde pü teatret, samtidig med at han forelsker sig voldsomt i sin kusine Silvia, der har et hübløst Ìgteskab og en anmeldt voldtÌgt bag sig og først blev kaldt Smukke Silvia og senere Stakkels Silvia, fordi hun overtrüdte øens uskrevne love.

Hans Lyngby Jensens roman har krimiens spĂŚnding, sĂŚdeskildringens tĂŚtte atmosfĂŚre og kĂŚrlighedens passion. Hans kendskab til den sicilianske by og dens indbyggere er sĂĽ indgĂĽende, at lĂŚseren selv kommer til at kende byen og dens mennesker, som er skildret med varm og overbĂŚrende humor.

Hans Lyngby Jepsen (1920-2001) var en dansk skønlitterÌr forfatter. Hans Lyngby Jepsen blev født pü en fattiggürd i Aalborg, hvor hans far var forstander. Han flyttede fra byen efter studentereksamen, for at studere pü Polyteknisk LÌreanstalt i København.

Hans Lyngby Jepsen debuterede i 1943 med en novelle i Politiken, i 1945 udkom hans første novellesamling og i 1946 debuterede han som romanforfatter.

Hans Lyngby Jepsen har bestridt indflydelsesrige poster i büde Dansk Forfatterforening og Danske SkønlitterÌre Forfattere.

I perioden 1964-88 boede han pü Sicilien. Efter 1988 har han boet i København, pü Frederiksberg og i Nordjylland.


Narrator: Henning Palner

Duration: