En kulturel opløsning er nært forestående. I hvert fald hvis man skal tro den kulturpessimisme, som længe har præget den offentlige debat og vores selvforståelse: Vi har ikke længere nogen fælles moral, vi er blevet indiviualiserede og egoistiske, det politiske liv savner visioner, vi lider under et traditions- og værditab.
Men er det nu så slemt, eller er der gået selvsving i debatten om, hvor håbløst det hele ser ud?
Med solidt fodfæste i virkelighedens verden bringer Mads Storgaard Jensen orden i begreberne og sætter spørgsmålstegn ved dommedagsvisionerne: Nok har vi i hvor kulturkreds oplevet et skift, der umiddelbart kunne tolkes som individualisering og opløsning, men neden under disse fænomener vokser en ny følsomhed frem, der vil forandre den måde, vi omgås og kommunikerer på, og som vil kunne præge os positivt fremover, hvis vi tager den på os i stedet for at hengive os til en festligholdelse af dommedag.
"Dommedagsfesten" er en debatbog, men også en rejse ind i vores nuværende kulturelle situation og de muligheder, der ligger foran os.
Mads Storgaard Jensen (f. 1968) er forfatter. Han har en ph.d i filosofi og semiotik fra Aarhus Universitet og debuterede i 1995 med filosofibogen "At lære livet", mens den skønlitterære debut kom i 1996 med "Som en engel ind i himlen".