(0)

Hvordan blev Christina Hagen Danmarks provoforfatter nr. 1?

audiobook


Op gennem 2010’erne udgiver Christina Hagen bøger med titler som “Sexdronning”, “White Girl”, “Boyfrind”, “Jungle” og “Korrekthedsbiblen” — værker, som sammen med en sensationspræget mediedækning med tiden gav hende et ry som Danmarks provoforfatter nr. 1.

Særligt provokerende var muligvis “Jungle”. Bogen vakte stor opsigt og skandale fordi fortælleren med tydelig nydelse taler om at være sugar mommy for yngre, fattige elskere, og om at foretrække store sorte pikke, og fordi Christina Hagen i et efterfølgende interview indrømmede at have racistiske og sexistiske tanker.

Den slags tanker mener hun ikke der er plads til i et Danmark prÌget af politisk korrekthed. Af samme grund virker hendes bøger til at büde undersøge og skubbe til grÌnserne for, hvad man mü skrive om og tÌnke pü, ogsü for at gøre plads til menneskets "grimme" sider.

Lyt med, når vi sammen med Klaus Brix taler om et forfatterskab, der har været i konstant dialog med den offentlige debat op gennem 2010’erne, som insisterer på at vise det grimme i mennesket, og som samtidig viser, hvilken rolle anmeldere og medierne spiller i den måde vi læser bøger på.

BrÌndende Bøger

Litteraturen skal tage chancer for, at den kan forandre verden. Fra Dante som opfinder Helvede til Harry Potters genfortrylning af verden – over Yahya Hassans eksplosive digte og Suzanne Brøggers angreb på kernefamilien, til 1984’s klaustrofobiske overvågningsverden og fatwaen mod Salman Rushdie. Lyt med, når oprørske gæster læser og taler om de Brændende Bøger.

Jacob Nielsen er tidligere radiovÌrt ved 24Syv, hvor han har vÌret vÌrt pü og produceret radio- og podcastserierne 'BrÌndende bøger', "min litterÌre pornosamling', 'Den syvende statsmagt', 'Verdens lÌngste Tour-optakt' og 'Frankrig Rundt'. Jacob har desuden en bachelor-grad i litteraturvidenskab fra Københavns Universitet.


Narrator: Jacob Nielsen
Duration: