(0)

Tony vokser op

E-book


Ligesom mange andre piger fra overklassemiljøer har den unge Tony Hastfehr udviklet et sensitivt følelsesliv og forfalder nemt til tungsind. I begyndelsen af 1900-tallets Sverige forsøger hun at navigere i tilvÌrelsen og lever tilmed i skyggen af den arvelige sindssygdom, der i mange generationer har hÌrget hendes mors familie og som lidt efter lidt ogsü für tag i Tony selv.

Agnes von Krusenstjernas gennembrudstrilogi er en varm og ĂŚrlig skildring af sindet, kĂŚrligheden og ikke mindst erotikken, der gjorde hendes forfatterskab bĂĽde kontroversielt og unikt.

Agnes von Krusenstjerna fik sit gennembrud med trilogien om overklassepigen Tony, der bukker under for en arvelig psykisk sygdom. Historien bygger pü Agnes von Krusenstjernas egne erfaringer med psykisk sygdom, og bøgernes stÌrke realisme vakte stor opsigt i samtidens litterÌre miljø.

Agnes von Krusenstjerna (1894-1940) var en af Sveriges vigtigste forfattere i det 20. ürhundrede. Hun var af adelig slÌgt pü büde moderen og faderens side. Hendes skildringer af kvindelig seksualitet og kvindeliv vakte stor opsigt i samtidens Sverige og medførte blandt andet den sükaldte "Krusenstjerna-fejde", der splittede det svenske litterÌre miljø. Hun led periodevis af psykisk sygdom og var af flere omgange indlagt pü sindssyge hospitaler. Büde dette miljø og hendes adelige baggrund skildres i hendes vÌrker.