(0)

Navigera i ditt inre

e-kirja


Den hÀr boken lÀr dig skilja mellan tankar, kÀnslor och instinktiva impulser. Ofta blandar vi ihop dem, vilket inte sÀllan leder till förvirring, frustration och inre eller yttre konflikter. Lika ofta försöker vi förneka, undertrycka eller frisera vÄr inre upplevelse, vilket ocksÄ leder till problem. Men problemen och konflikterna uppstÄr bara för att vi inte har lÀrt oss möta och hantera dessa olika intryck för vad de Àr.

Det Àr som om vi hade det alldeles för varmt (för att solen skiner för fullt) eller alldeles för kallt (om nordanvinden blÄser) - och sÄ tror vi att enda sÀttet att förÀndra och pÄverka Àr att göra solen svalare och vinden varmare. Men i stÀllet kan vi vÀlja att jobba med naturens krafter och anvÀnda energin i det oönskade vÀdret för att skapa det vi vill ha. En solpanel kan driva en flÀkt som svalkar oss. Ett vindkraftverk kan alstra energi till vÀrme. NÀr vi vÀl ser naturens energi för vad den Àr och anpassar oss till de förutsÀttningar som finns fÄr vi plötsligt frihet att vÀlja.

Lite sÄ fungerar det med vÄra intelligenscenter och instinktiva drivkrafter ocksÄ. Med den hÀr boken vill jag göra tvÄ saker: dels förklara hur "vÀdret" inom oss fungerar, dels erbjuda "solpaneler och vindkraftverk" i form av övningar som gör att du kan fÄ den dÀr större friheten i ditt liv.

Boken kom till för att fylla ett tomrum i litteraturen kring Enneagrammets personlighetstypologi, men den Àr precis lika tillgÀnglig för dig som inte kÀnner till eller Àr intresserad av personlighetstyperna. Med tydliga förklaringar, levande exempel och praktiska övningar fÄr lÀsaren en förstahandsupplevelse av de inre resurser som tas upp, och guidas och steg för steg pÄ vÀgen mot ett liv i större nÀrvaro, medvetenhet och frihet.