(4)

Adzerk - den vita hingsten

E-book


Ingen kan skildra hÀstar och hÀsttjejer sÄ insiktsfullt och trovÀrdigt som Lin Hallberg. Nu kommer en annorlunda hÀstbok för de lite Àldre lÀsarna.

Emma Àr 14 Är och tillbringar det mesta av sin tid i stallet dÀr hon har sin Àlskade sköthÀst Ajax. Men nÀr bÀstisen Katrin börjar intressera sig mer för killar Àn hÀstar glider de ifrÄn varandra. SÄ förÀndras allt nÀr Emmas förÀldrar bestÀmmer sig för att familjen ska flytta till Mongoliet under en tid för att jobba och försöka hÄlla ihop familjen.

Emma hatar sig igenom ett par vÄrvintermÄnader i Ulaan Bataar innan hon trÀffar Baska som Àlskar hÀstar lika mycket som hon sjÀlv. DÄ börjar Àventyret. Emma fÄr följa med till Baskas familj pÄ landet, dÀr man lever med hÀstarna dygnet runt under enkla förhÄllanden. DÀr möter hon Adzerk, den underbara vita hingsten som springer fortare Àn nÄgon annan men som redan Àr utdömd som omöjlig. Emma gör det till sin uppgift att fÄ Adzerk att lita pÄ mÀnniskor igen. I drömmen vinner han det prestigefyllda Nadaam-loppet med Baska pÄ ryggen. Men det finns traditioner och konventioner som Emma inte kÀnner till, och i sin iver att visa alla vad Adzerk gÄr för hÄller hon pÄ att stÀlla till det ordentligt för sin nya vÀn ...

En inre och en yttre resa beskriven i jag-form som berör.

Adzerk - den vita hingsten belönades med Barnens Romanpris 2010.