(0)

Den hvide garde

audiobook


Verdenskrigen er ved at vÌre forbi. Der har vÌret revolution i Sankt Petersborg, Kiev er besat af tyskerne, og familien Turbins medlemmer - de voksne børn, lÌger, officerer - forventer at vanviddet skal høre op og er mest tilbøjelige til at opfatte situationen surrealistisk, som en forbigüende tilstand.

Men udenfor byen ligger adskillige hÌre: bolsjevikkerne, nationalistlederen Petljura og hans bevÌbnede ukrainske bønderkarle, et par anarkisthÌre og polske rytterarmÊer.

Den hvide garde er romanen om det moderne kaos. Romanen rummer en klar og myldrende realisme og er samtidig en bĂĽde magisk og moderne skildring af en kultur og en familie, der er gĂĽet af led og lave.

Uddrag af romanen

"Natten bevÌgede sig videre. Daggryet nÌrmede sig, og hele huset sov, begravet under tagets hvide pelshue af sne. Den hürdt plagede Vasilisa sov mellem det kolde, let fugtige sengetøj, som han forgÌves prøvede at varme op med sin spinkle krop, og han drømte en fjollet og komplet uforstüelig drøm. Han drømte, at der slet ikke havde vÌret revolution, at det bare var tankespind. Noget han havde drømt. I denne nye drøm hvilede der en tvivlsom og temmelig upülidelig følelse af lykke over ham."


Narrator: Bent Otto Hansen
Duration: