(0)

Kurt Danners bedrifter: Dunqueque

E-book


Da Frankrig overgav sig til tyskerne under anden verdenskrig, opgav ogsÄ englÊnderne at bekÊmpe tyskerne pÄ det europÊiske kontinent, hvor land efter land var faldet under hagekorsets forhadte fane. Nu gjaldt det om at fÄ de engelske tropper hjem, sÄ de kunne forsvare deres hjemland. Men hvordan skulle de tusindvis af engelske soldater komme over Den Engelske Kanal, inden tyskerne nÄede at fange dem eller slÄ dem ihjel? Den engelske flÄde var ikke stor nok til at sejle sÄ mange i sikkerhed i tide, og derfor bad man den civile befolkning om hjÊlp. Folk var mere end villige til at stille deres bÄde til rÄdighed og sejle ud pÄ den farlige fÊrd for at redde deres landsmÊnd. OgsÄ Kurt Danner og Bill Milton er klar til at sÊtte liv og lemmer pÄ spil for at hjÊlpe de tapre engelske soldater, og det ender da ogsÄ med at blive en farlig tur for de to vovehalse.

Kurt Danner er en eventyrlysten dansker med begge ben plantet solidt pÄ jorden. Sammen med sin makker, Bill, rejser han verden tynd, og hvor end han kommer hen, viser der sig at vÊre gÄder at lÞse, damer at redde eller forbrydelser at opklare.

Peter Anker er pseudonym for den danske forfatter Niels Meyn (1891-1957), som skrev et hav af bÞrnebÞger og krimier under flere forskellige pseudonymer, heriblandt Arne Klint og Ellinor Bell. Niels Meyn debuterede i 1904 med "Den stjÄlne undervandsbÄd" og nÄede at udgive hele 226 vÊrker inden sin dÞd i 1957.