(0)

Abracadabra

E-book


Er du vild med at lave mad, sÄ ved du, at en opskrift er en trylleformular, som kan omdanne simple rÄvarer til et skÞnt mÄltid. Krydrer du samtidig din mad ordentligt, er der basis for ren magi pÄ middagsbordet.

'Abrakadabra' - Camillas krydrede kĂžkken handler om alle de vidunderlige krydderier, som er blevet brugt siden tidernes morgen, men som vi ofte snyder os selv for oplevelsen af derhjemme.

Vi har lÊrt, at krydderier ikke mÄ smage for kraftigt igennem ud fra en tese om at man sÄ ikke kan smage rÄvarerne, men det er ikke rigtigt, mener Camilla. Krydderier skÊrper smagslÞgene, og selv en ordentlig dosis chili gÞr ikke ens smagslÞg ude af stand til at smage, nÊrmere tvÊrtimod.

Og at det er helt sikkert, at vi spiser for fÄ - og for fÄ forskellige krydderier - er hendes begrundelse for at skrive denne overdÄdige - og overdÄdigt illustrerede - kogebog. Her fÄr du historien om alt fra kanel, koriander og vaniljestÊnger fra tropiske orkideer, som vokser pÄ Þer i Sydhavet - til sukker fra Lolland og Caribien og safran fra de afghanske hÞjsletter. Selv salt kan betegnes som et spÊndende og i Þvrigt helt uundvÊrligt krydderi.

Bogen handler om kulturhistorien, men er samtidig en let tilgÊngelig og praktisk hÄndbog om, hvordan de enkelte krydderier bruges, hvad der passer sammen, og hvordan man bruger dem til at kaste tryllestÞv over sin daglige mad.

Ikke mindst har Camilla samlet og kogt sig til langt over 150 opskrifter pÄ dejlig krydret mad, som hun her deler ud af, sÄ du selv kan fÄ sat ordentligt smag pÄ hverdagen.