(0)

Anmeldelse

E-book


Med den slags ord er vi ganske enkelt forpligtede til at vĂŠre mere end mennesker, vi er Thalias Tjenere, vi er skuespillere for Gods sake.

Anmeldelse handler om teater og Olivia.

Olivia er en pige med lav vÊgt og et endnu lavere selvvÊrd. Til gengÊld har hun hÞje ambitioner og endnu hÞjere tanker om teatret som helhed og Shakespeare i sÊrdeleshed. Med stor hjÊlp fra veninden Marie fÄr hun en forestilling skruet sammen, samlet et hold og fÄr sit Endnu StÞrre StÄhej op pÄ scenen i et gammelt og ellers lukket teater i midt byen.

Men allerede til premierefesten gÄr noget fuldstÊndigt galt. Er det hele slut, nÊrmest inden det er kommet igang, eller forpligter succes sÄ meget, at alle menneskelige hensyn bliver underlagt teatrets krav om den ultimative tilstedevÊrelse?

Bogen giver et indblik i, hvordan teater og mennesker spiller sammen. Hvordan pigen Olivia og instruktÞren Olivia kÊmper om pladsen og de vÄgne timer.

Det koster at vÊre skabende, men det giver til gengÊld sÄ meget igen, at Olivia undervejs kommer til at tvivle pÄ sin egen tvivl.

Lars Thelonius har beskÊftiget sig med teater og Shakespeare i mange Är. Bla som stifter og leder af THE LOYAL SHAKESPEARE COMPANY. Han er i dag TeaterlÊrer pÄ Hoptrup Efterskole. Efterskolen for Scenekunst i Danmark.