(0)

Aristokraterne

E-book


Handlingen i Aristokraterne udspiller sig pÄ godset Bergholt i Sydjylland, som er sÊde for den adelige slÊgt Nygaard. FortÊllingen er en forfaldshistorie, idet man fÞlger familien gennem tre generationer, startende med greveparret Claus og Elise med deres fem bÞrn, arvtageren Christian og hans familie, og dennes sÞn Rasmus, der kÊmper for at opretholde traditionerne.

Undervejs fÞlger man familien i medgang og modgang, deres glÊder og sorger, sygdomme, rejser, sammenkomster, jagter og driften af godset. Men tiderne skifter, og de yngre generationer fÄr svÊrere og svÊrere ved at fÄ det til at hÊnge sammen og opretholde deres popularitet i lokalsamfundet. Vil det lykkes at holde godset i Nygaard-slÊgtens hÊnder, eller mÄ der andre krÊfter til?

Uddrag af bogen

Greven havde besluttet, at der skulle inviteres til jagt den 18. oktober. Det blev en spÊndende dag. Der kom 12 jÊgere, som fik en Gammel Dansk til at sunde sig pÄ, og sÄ begav de sig ud til den fÞrste sÄt med klapperne forrest. Der blev skudt fire harer og otte fasaner samt et dÄdyr. Det var et godt udbytte. I gÄrden lagde de dyrene pÄ rÊkke, sÄ alle kunne nyde synet. Hugo var en spasmager, han sagde, at det var som at se sin familie opstillet efter stÞrrelse. Dejligt at se dem sÄ rolige; det var han ikke vant til! Dagen sluttede med en dejlig middag, kaffe og cognac. Under jagten havde grevinden inviteret damerne til en komsammen, og de havde en festlig eftermiddag med kaffe, hjemmebag, rÞd- og hvidvin, og snakken gik livligt.

Om forfatteren

Randi Allerup (f. 1943 i Hampen) debuterede som 72-Ă„rig i 2015, hvor hun udgav to bĂžger, erindringsbogen HĂžjt at flyve om sit liv som maniodepressiv, og Min perlerĂŠkke, som er en beskrivelse af mennesker, som har betydet meget for hende. Hun skriver direkte og fra hjertet og har endvidere en novellesamling i stĂžbeskeen.