(9)

Bokklubben vid livets slut

audiobook & e-book


»En underbar bok om underbara böcker och mammor och söner, och det bestÄende bandet dem emellan.« Mitch Albom, författare till Tisdagarna med Morrie

»I en innerlig hyllning till sin mamma illustrerar Schwalbe det skrivna ordets makt att vidga vÄr kunskap om oss sjÀlva och andra.« Kirkus Reviews

»Bokklubben vid livets slut Àr mest av allt en hyllning till livet och hur det kan berikas av böcker.« Booklist

»Vad Àr det du lÀser?« Det Àr frÄgan Will stÀller till sin mamma, Mary Anne, nÀr de sitter i vÀntrummet pÄ cancermottagningen. Det Àr november 2007, kort efter att hon diagnosticerats med lÄngt framskriden cancer.

Detta Àr den sanna historien om en son och hans mamma, och om den bokklubb som under hennes sista tid i livet för dem nÀrmare varandra. I takt med att sjukdomen sprider sig lÀggs bok efter bok till lÀslistan, och i de personliga samtalen kring böckerna fÄr Will och Mary Anne en möjlighet att ÄterupptÀcka sina liv och lÀra kÀnna varandra pÄ ett nytt sÀtt. I bokklubbens sfÀr Àr de inte lÀngre den sjuka och den friska, utan en mamma och en son som tillsammans upptÀcker nya vÀrldar.

Bokklubben vid livets slut Àr en ömsint hyllning till en Àlskad mamma, och en inspirerande betraktelse över böckers förmÄga att skapa mening och glÀdje ur kaos och förgÀngelse, att skÀnka oss tröst och vidga vÄr kunskap om oss sjÀlva och andra.

I översÀttning av Charlotte Hjukström.

WILL SCHWALBE Àr en amerikansk journalist och författare, som bland annat har skrivit för The New York Times och varit chefredaktör pÄ bokförlaget Hyperion. Will Schwalbe Àr bosatt i New York.

»En sann meditation över vad böcker kan Ästadkomma.« Edmund de Waal, författare till Haren med bÀrnstensögon


Narrator: Björn Granath
Duration: