(0)

Den begyndende skizofreni

E-book


Hvordan opleves verden egentlig, nÄr man er psykotisk? Hvordan forandrer den sig, nÄr psykosen kommer snigende? Og hvad fortÊller det om sÄvel den velfungerende som den patologiske bevidsthed?

Klaus Conrads 'Den begyndende skizofreni' er blandt de bedste bĂžger, vi har, om det syge menneskesind. Et absolut hovedvĂŠrk inden for fĂŠnomenologisk psykiatri og psykopatologi – pĂ„ Ă©n gang psykiatrisk indfĂžring i skizofreni og en filosofisk-psykologisk afdĂŠkning af, hvordan vi kan studere bevidsthedsfĂŠnomener pĂ„ en mĂ„de, der tager biologien alvorligt, men samtidig insisterer pĂ„, at for den, der oplever, vil verden altid fremstĂ„ sammenhĂŠngende og meningsfuld.

PĂ„ baggrund af undersĂžgelser af 117 unge patienter med begyndende skizofreni beskriver Conrad, hvordan skizofrenien begynder, hvordan den forandrer oplevelsen af verden og selv, og hvad det fortĂŠller om psyken.

Bogen udkom pÄ dansk i 2006 (orig. 1957), men har vÊret udsolgt fra forlaget i mange Är. Nu udgives den i en gennemrevideret udgave med nyt forord.