(0)

Den lange march. Revolutionen i Kina 1911-1949

E-book


"’Den lange march’ er navnet pĂ„ den barske vandring fra Sydkina til Nordkina, den kinesiske rĂžde hĂŠr begyndte i oktober 1934. Marchen varede i et Ă„r. Under ufattelige lidelser og anstrengelser tilbagelagde denne hĂŠr over 10.000 kilometer til fods. Dagligt blev der udkĂŠmpet slag med fjendtlige styrker og marcheret gennem landomrĂ„der, som intet menneske fĂžr havde vovet sig igennem. Kun hver tiende soldat overlevede marchen."

Kinas rejse fra kejserrigets fald i 1911 til den kommunistiske stats oprettelse i 1949 bÞd pÄ lidelser, hungersnÞd og krigsrÊdsler, som vi dÄrligt nok kan forestille os. "Den lange march" handler bÄde om den kinesiske hÊrs opslidende vandring i 1934 i konkret forstand og om hele det kinesiske folks lidelser i de 38 hÄrde Är, som fÞrte op til oprettelsen af det Kina, vi kender i dag.

"Den lange march" er spĂŠndende lĂŠsning for alle, der interesserer sig for Kinas historie.

Leif Nerlov var en dansk forfatter og filmskaber, der har beskÊftiget sig med bÄde verdens- og danmarkshistorien. Han stod bag bÞger om anden verdenskrig og Kinas historie og har vÊret instruktÞr og manuskriptforfatter pÄ dokumentarfilm om Danmark under besÊttelsen.