(0)

Drakar och Demoner. Sveket

audiobook & e-book


Tamea söker vidare efter sin försvunna mamma, drakriddaren. Men samtidigt söker nÄgon kontakt med ankan Gizma. NÄgon med ett uppdrag. NÄgon som inte gÄr att tacka nej till.

NÄgon som krÀver lik.

Sökandet tar dem frĂ„n stinkande stadsgrĂ€nder till vindpinade kustlinjer och harpyor. ÄndĂ„ skulle Verven ha stĂ„tt ut med allt. Om det inte vore för att de Ă€r pĂ„ vĂ€g rakt mot platsen dit han svurit pĂ„ att aldrig Ă„tervĂ€nda.

"Sveket" Ă€r andra delen i en serie och utgĂ„r frĂ„n den vĂ€rld som skapats i rollspelet Drakar och demoner, som blev ett fenomen under tidigt 80-tal. Med nylansering av spelet sĂ„ har intresset för Drakar och demoner fĂ„tt en stark Ă„terkomst. SpĂ€nning, Ă€ventyr och skicklig berĂ€ttarteknik tar Ă€ventyret vidare i ”Sveket”. Och med befriande humor och det bĂ€sta frĂ„n rollspelsvĂ€rlden Ă€r boken Ă€ven en vĂ€lkommen lĂ€sning i fantastygenren. I Drakar och Demoners rollspelsuniversum Ă€r det sĂ€llan viktigt om du Ă€r en alv, dvĂ€rg, orch, mĂ€nniska eller anka. Det enda som spelar roll Ă€r Ă€ventyret, de faror som mĂ„ste besegras och de skatter du vill hitta. Och sĂ„klart, att inte dö pĂ„ kuppen.

”Sveket” innehĂ„ller Ă€ven ett helt nyskrivet rollspelsĂ€ventyr skapat av Fria Ligan, sĂ„ att lĂ€sare först kan uppleva de tre Ă€ventyrarnas historier och sedan sjĂ€lva ge sig ivĂ€g pĂ„ Ă€ventyr i Drakar och Demoners vĂ€rld.

E.P. Uggla skriver för bÄde unga och vuxna och Àr sjÀlv en riktig spelnörd. Johan Egerkrans Àr en illustratörsgigant inom fantasyvÀrlden och har gjort illustrationer bÄde till boken och rollspelet.

Sagt om ”Uppvaknandet”, första delen i serien:

"En allegori över vad en mÀnniska, och dÀrmed mÀnskligheten, Àr kapabel till under olika omstÀndigheter och villkor. ... Det gör berÀttelsen tidlös och allmÀngiltig, den Àr dessutom oavbrutet fÀngslande och spÀnnande. ... DÀrtill Àr den, mitt i det hemska, ocksÄ rolig. ... Uppvaknandet Àr utomordentligt suggestivt illustrerad av vÀlkÀnde Johan Egerkrans."

Jan Hansson, BTJ-hÀfte nr 16, 2023