(0)

Drengene fra Wembley

E-book


En efterÄrsdag i 1983 slog Danmark stormagten England 1-0 pÄ Wembley Stadium i London - som det fÞrste landshold i 30 Är. Den aften vÄgnede Danmark som fodboldnation. Et lille land, som ingen regnede med, og som aldrig havde deltaget i en slutrunde, var klar til EM. Denne aften indledtes en glorvÊrdig periode anfÞrt af Danmarks stÞrste fodboldnavne nogensinde

Bogen skruer tiden tilbage til 1983 og genfortÊller kampen set fra de 19 hovedpersoners perspektiv. Efter hvert klip mÞder vi en af heltene, som ser tilbage pÄ, hvad livet bragte i de 25 Är, der er gÄet siden.

Bogen er illustretet af landsholdets egen fotograf, Per KjÊrbye, og bogen er spÊkket med aldrig offentligjorte billeder fra 1983. Til bogen har han desuden fotograferet alle de midaldrende stjerner pÄ ny.

Hver af landsholdsspillerne fortÊller en ny historie om livet pÄ og uden for banen - og det viser sig, at spillerne tacklede deres succes og livets udfordringer pÄ vidt forskellig vis. Fra ydmyge Ole KjÊr, hvis feberredning i sidste sekund reddede sejren, men som siden gik ned med flaget pÄ grund af sin succes - til Sepp Piontek, der beretter om at vÊre katolik og tysk krigsbarn i mÞdet med en nation af blÞdsÞdne danskere.