(0)

Ensihoitajan silmin

audiobook & e-book


Raadollisen rehellinen kuvaus ensihoitajan työstÀ.

Erilaiset ensihoitokeikat 30 vuoden ajanjaksolta valottavat, mitÀ kaikkea ensihoitaja voi työssÀÀn kohdata. Kirja kertoo myös hoitoalan kriisistÀ ja epÀkohdista ensihoitajan kokemana.

Paul Eskelinen selittÀÀ ymmÀrrettÀvÀllÀ tavalla, mitÀ keikoilla tapahtuu, mitÀ hoitotoimenpiteitÀ potilaalle tehdÀÀn ja millaisia lÀÀkkeitÀ tÀlle annetaan. Tragikoomisilta tilanteiltakaan ei kirjassa vÀltytÀ: kerran erÀs iÀkÀs rouva tarjoili kahvia ja pullaa hÀnen aviomiestÀÀn yhÀ elvyttÀville ensihoitajille ja palomiehille. Koko uransa henkisesti rankimpana kokemuksena Eskelinen pitÀÀ vauvan elvytystÀ. Eskelinen on työskennellyt ensihoitajana myös Tukholmassa, missÀ ampumavamma- ja puukotuskeikat olivat arkipÀivÀÀ.

Ensihoidossa kaikki ei mene aina parhaalla mahdollisella tavalla ja virheitÀkin sattuu. Systemaattisen toiminnan ansiosta potilasturvallisuus on kuitenkin lisÀÀntynyt viime vuosina.

Paul Eskelinen on hoitotason ensihoitaja, sairaanhoitaja ja entinen palomies. Eskelinen työskentelee nykyisin suuren osan ajastaan ensiapukouluttajana. HÀntÀ kiinnostavat erityisesti toimintakyvyn sÀilyttÀminen hÀtÀtilanteissa sekÀ ensihoitojÀrjestelmÀn kipupisteet ja kehitystarpeet. Kirjan tekoon EskelistÀ innosti halu kertoa ensihoidosta kansantajuisesti mutta tieteelliseen tietoon pohjaten.