(0)

Guldfeber

E-book


"Gudfeber" er andet bind i Toril Brekkes trilogi om drÞmmen om Amerika. Romanen fortÊller den selvstÊndige og uafhÊngige historie om Brenda, der er helt alene i den nye verden og i stedet for lykke har fundet en tilvÊrelse, hvor hun mÄ arbejde som prostitueret for at kunne klare sig. Men en dag rejser hun mod den eneste form for familie, hun har, og da guldfeberen begynder at rase i midten af 1800-tallet, Þjner Brenda en mulighed for alligevel at kunne starte pÄ en frisk og fÄ sine drÞmme til at gÄ i opfyldelse.

Den norske forfatter Toril Brekke (f. 1949) er uddannet typograf, men fĂžrst og fremmest kendt for sine historiske romaner. Brekke fik sin litterĂŠre debut i 1976 med romanen "Jenny har fĂ„tt sparken", men fik fĂžrst for alvor sit gennembrud (nationalt sĂ„vel som internationalt) med romanen "Granit" i 1995. Derudover er Brekke sĂŠrligt kendt for sine slĂŠgtsromaner – heriblandt "Sara" (2000) og "Brosten" (2004). Hun modtog Mads Wiel Nygaards legat i 1999 og RiksmĂ„lsforbundets litteraturpris i 2000. Hun har blandt andet vĂŠret leder af den norske afdeling af International PEN i Ă„rene 1992-1997, og imellem 2001 og 2006 var hun juryformand for RiksmĂ„lsforbundets litteraturpris.

Toril Brekkes Amerika-trilogi bestĂ„r af tre selvstĂŠndige romaner om drĂžmmen om Amerika, som rasede i 1800-tallet. Det er historien om flygtninges drĂžmme om at kunne starte forfra og finde lykken i det nye forjĂŠttede land, og det er historien om tilvĂŠrelsen i dette mulighedernes land – blandt andet under guldfeberens rasen. Trilogien bestĂ„r af fĂžlgende bind: "DrĂžmmen om Amerika", "Guldfeber" og "Det forjĂŠttede land".