(0)

J.e.d.: En roman i breve

E-book


"FrĂžken Tove Grayson.

De husker mig sikkert ikke, men jeg var engang en rÞdhÄret dreng, som de legede med pÄ vejen, da mine forÊldre havde villa ved siden af Deres onkels. "Lege" er mÄske et stÊrkt ord, for jeg var en stor dreng og De en lille pige, som De mest sÄ til fra Deres lÄge, og jeg kom aldrig til at redde dem fra at blive kÞrt over af en frembrusende bil, hvilket dengang var mit lÞnlige hÄb!"

SÄdan indleder Edith Rode brevvekslingen mellem Franz Knudsen og hans barndomsveninde Tove Grayson og lader sÄ de to voksne mennesker lÊre hinanden at kende pÄ ny i brevpapirets magiske arena.

Edith Rode (1879-1956) var en dansk forfatter, digter, journalist og brevkasseredaktÞr. Hun debuterede i 1901 med romanen "Misse Wichman", som forsvarede kvinders ret til seksualitet, et emne hun ogsÄ tog op i sine senere vÊrker. Edith Rodes forfatterskab spÊnder over digte, noveller, erindringer, romaner, filmmanuskripter, rejseskildringer, biografier, kogebÞger samt det store opslagsvÊrk "Den gyldne bog om danske kvinder", som hun var hovedredaktÞr pÄ. Edith Rode beskÊftigede sig gennem hele sit forfatterskab med kvinders rettigheder og udgav flere biografier om kendte danske kvinder.