(0)

Kill Tallinn: Virun varietee

audiobook


True crime -mestarin uusi dekkarisarja

Pukumies astuu salkkua heiluttaen hotellin hissiin ja nousee ylimpÀÀn kerrokseen. Hetken kuluttua hÀn syöksyy helmat lepattaen alas rakennuksen katolta. Suomen suurlÀhetystössÀ lasketaan lippu puolitankoon. Illan varieteenÀytös esitettÀÀn yhtÀ tyttöÀ pienemmÀllÀ kokoonpanolla.

Verisenraikas Kill Tallinn -sarja jÀttÀÀ kylmÀksi vain uhrinsa. Kaksitoistaosaisen sarjan jokaisessa jaksossa vÀhintÀÀnkin yksi suomalainen joutuu Tallinnassa tai muualla Virossa henkirikoksen uhriksi. Paikallispoliisin harmiksi rikostutkintaan osallistuu kielloista ja kehotuksista huolimatta myös Harri Hellman, 80-luvun lopussa Tallinnaan asettunut suomalainen matkaopas.

Sarjan ensimmÀisessÀ osassa Harri Hellman joutuu keskelle murhatutkintaa, jonka nÀyttÀmönÀ toimii suomalaisturistien suosima Viru-hotelli.

Antto Terras on Tallinnassa syntynyt kirjailija ja roast-koomikko, jonka piti loikata vuonna 1991 lÀnteen, mutta ajautuikin Suomeen. Terraksen aikaisempia menestyssarjoja ovat true crime -genreÀ edustavat Tallinnan tappajat ja Verinen VenÀjÀ. Kill Tallinn -sarja on hÀnen ensimmÀinen rehellisesti fiktiivinen kirjoitusprojektinsa.