(0)

Konfliktens redskaber

E-book


Organisationer, der udvikler en klar og forstÄelig konfliktstrategi, er langt bedre positioneret til at undgÄ destruktive konflikter.

I mange virksomheder ser man udelukkende konflikter som noget negativt, noget der for enhver pris skal undgÄs. Men i en forandringsvillig og videndelende organisation skal konflikter anses for positive og nÞdvendige. Gode konflikter sÊtter nemlig tanker og ideer i gang og skaber innovation. I stedet for at vÊre bange for konflikter skal virksomheden have nogle klare retningslinjer for konflikter og se til, at konflikterne ikke udvikler sig negativt. Mange virksomheder handler nemlig ofte for sent og overser de faresignaler, de lÞbende modtager om eskaleringen af en konflikt. Organisationer, der udvikler en klar og forstÄelig konfliktstrategi, er langt bedre positioneret til at undgÄ de destruktive konflikter, som nemt kan komme ud af kontrol og medfÞre retssager, diskrimination, lav moral, Þget stress og tab af produktivitet som fÞlge af manglende arbejdsglÊde.

Denne bog Äbner lÊserens Þjne for en ny mÄde at tÊnke pÄ konflikter pÄ. Den giver praktiske anvisninger til, hvordan man opbygger et konfliktkoncept og viser, hvordan man involverer hele organisationen i arbejdet med konflikter.

En lang rÊkke cases fortÊller om virksomheder, der pÄ egen krop har oplevet styrken i at arbejde positivt med konflikter.Fra bogen: En konfliktstrategi er lige som et brandreglement. Man mener ikke, man har behov for det, fÞr branden er en realitet, og pÄ det tidspunkt er det for sent at gÞre noget konstruktivt. Ingen virksomheder eller organisationer vil undlade at have et brandreglement, men at have en konfliktstrategi anses stadig hos en del virksomheder for at vÊre et svaghedstegn og ikke en naturlig og fornuftig, prÊventiv foranstaltning. En konfliktstrategi viser medarbejdere og samarbejdspartnere, at organisationen har et system til at forebygge, hÄndtere og lÞse konflikter og herved viser virksomheden, at den er trovÊrdig og handlekraftig og lÊgger vÊgt pÄ forbyggende i stedet for korrigerende tiltag.