(0)

Kriget som inte fanns

E-book


Det Àr Är 1967 och Vietnamkriget rasar för fullt. En svensk-amerikansk stridspilot, Eric, blir nedskjuten pÄ uppdrag över Nordvietnam. Han lyckas per fot ta sig till grannlandet Laos. I Laos pÄgÄr ett krig som skiljer sig helt frÄn det som pÄgÄr i Nord- och Sydvietnam. HÀr Àr det den amerikanska underrÀttelsetjÀnsten CIA och dess flyg Air America som bedriver krigföring mot den kommunistiska gerillan Pathet Lao. Eric blir kvar i Laos lÀngre Àn han berÀknat och blir inblandad i helt ovÀntade hÀndelser.

MÄnga Är senare, Är 2002 nÀr Eric dött, reser hans yngre bror Bengt över till USA. Han fÄr dÄ av broderns Ànka ett USB-minne med ett dokument dÀr brodern beskriver tiden i Laos. Han ber i dokumentet att brodern skall söka efter en metallcylinder. För att uppfylla broderns sista önskan reser Bengt ned till Laos. Vid ett besök i norra Thailand avslöjas en hemlighet om brodern, en hemlighet som denne lyckats dölja under alla Är.

Under sin vistelse i Laos och Thailand stöter Bengt pÄ spÄren efter nÄgra kontroversiella individer frÄn krigets dagar. SpÄren leder till Thailand och ett hemligt högerextremt sÀllskap med förgreningar i bland annat USA. Men spÄren leder ocksÄ sÄ smÄningom till Sverige och Stockholm.