(0)

Magien i Magdeburg

E-book


Det sker ofte i sportens verden, at mennesker med forskellige forudsĂŠtninger og personprofiler mĂždes. PĂ„ tvĂŠrs af deres sociale baggrunde, uddannelser, nationaliteter, private forhold og ikke mindst ofte vidt forskellige personligheder nĂŠrer de en fĂŠlles interesse og ofte passion for en sportsgren, der for en kortere eller lĂŠngere tid forbinder deres livslinjer i mere eller mindre tĂŠtte forhold.

Romanens hovedpersoner, danske Michael, Mona, Moritz og Þsttyske Magnus, mÞdes i de unge Är om den fÊlles glÊde ved hÄndboldspillet. En hÄndboldrejse til Magdeburg (i det davÊrende DDR) i 1980 sÊtter sig livsvarige spor hos dem alle pÄ forskellig vis. I korte Þjeblikke mÞder de endnu en person, der kommer til at pÄvirke deres livsbaner pÄ forskellig og overraskende mÄder.

Historien fÞlger dem gennem de efterfÞlgende 30 Är sammenholdt med tilbageblik pÄ deres helt unge Är. De fire sportskammeraters liv udvikler sig forskelligt. De tre danskere har fortsat sporadiske kontakter med hinanden og bliver i nostalgiens spotlight enige om at genopleve turen. Danskerne rejser til Magdeburg i 2010 og genser deres tyske hÄndboldkammerat Magnus. De oplever alle fire en hÄndboldkamp sammen, hvor byens berÞmte hÄndboldklub SC Magdeburg er den ene aktÞr.

Romanens scener udspiller sig hovedsagelig i Danmark, Tyskland og Nederlandene samt lejlighedsvis i andre EU-lande. Afslutningen foregÄr i KÞbenhavn med et hÞjst uventet klimaks. For nogle bliver det slutningen, for andre starten pÄ et nyt liv med et helt anderledes indhold.