(4)

Messedreng

audiobook & e-book


'Messedreng' er Frederik Roeds personlige og bevÊgende fortÊlling om forfÞrelse og misbrug i den katolske kirke i Danmark. Det er ogsÄ en historie om omkostningerne ved at stÄ frem og fÞle sig svigtet. Ikke bare af prÊsten, men ogsÄ af kirken, biskoppen, journalister og de mennesker helt tÊt pÄ Frederik, der undlod at gÞre det rigtige og tage et ansvar.

En sensommerdag i slutningen af 80’erne mĂžder kun 15-Ă„rige Frederik den karismatiske prĂŠst, John, der inviterer ham ind i sit katolske kloster. Frederik drages mod prĂŠsten og hans faderlige omsorg for ham. En omsorg, Frederik aldrig har oplevet fra sin egen far.

Frederik bliver hurtigt en af prÊstens udvalgte messedrenge. Det bliver begyndelsen pÄ tre Ärs klosterliv, der Äbenbarer sig som en ny verden af nÊstekÊrlighed, rÞgelse og religiÞse ritualer. Men prÊstens kÊrlighed til Frederik bliver stadigt mere omklamrende. Den udvikler sig til seksuelle tilnÊrmelser og kommer til sidst for tÊt pÄ. Forholdet til den Êldre prÊst forbliver en smertefuld hemmelighed, der fÞrst slipper ud over tyve Är senere, hvor Frederik endelig finder modet til at gÄ til politiet og fortÊlle om, hvad der i virkeligheden foregik inden for klostrets mure.

Bogen udkom fĂžrste gang i 2011.