(0)

Om igen

E-book


”Nej, inte kunde jag anförtro mig Ă„t fru U. Jag fick skylla pĂ„ hemlĂ€ngtan – berĂ€tta lite om Henry, mitt vackra hem, min man och om hur det var att spela teater och film. Hon hade frĂ„gat smĂ„tt eftersom hon visste att jag var skĂ„despelerska.”

"Om igen" Àr den andra delen i Signe Hassos trilogi om sitt liv. HÀr djupdyker Hasso i sin relation med sonen Henry. Hon utforskar det komplexa tillstÄndet att vara en arbetande mor, och en skÄdespelerska pÄ stÀndig jakt efter nya projekt. Hon skildrar den smÀrtsamma lÀngtan hon kÀnner efter sin son nÀr de Àr separerade, samt svÄrigheten att upprÀtthÄlla stabilitet nÀr de Àr tillsammans.

Hasso reflekterar Ă€ven kring det oundvikliga utanförskap hon upplever som svensk i USA, samt om alla dem som före henne har gjort samma resa. I likhet med den första boken i trilogin fĂ„r lĂ€saren hĂ€r insikt i verkligheten bakom glitter och glamour – framgĂ„ngens baksida, de nödvĂ€ndiga uppoffringarna samt frĂ„gan om allt detta var vĂ€rt priset i slutĂ€ndan.

Signe Hasso (1915–2002) var en svensk-amerikansk skĂ„despelerska, kompositör och författare. Redan vid tolv Ă„rs Ă„lder debuterade hon pĂ„ Dramaten i Stockholm, dĂ€r hon senare blev antagen till Dramatens elevskola som en av de yngsta nĂ„gonsin. Hasso hade en lĂ„nglivad karriĂ€r inom den amerikanska film- och teaterscenen, och författade en rad böcker inom sin livstid.